2017. május 8., hétfő

Sült paprikás, mozarellás spagetti



Tipikus könnyű, nyári étel, és éppen az egyszerűségétől annyira nagyszerű. Éppen ezért fontos, hogy jó minőségű hozzávalókkal dolgozzunk, ahogy az olaszok is teszik. És azért olyan finomak az ételeik.

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 20 dkg bivalymozarella
  • 4 nagy, sárga színű paprika
  • 1 hagyma
  • 1 zöldhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csiliapaprika
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál kapribogyó
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, mindeniket négybe vágjuk, és tepsire téve, 230 fokos sütőben megsütjük (20-25 perc, amíg fekete foltok jelennek meg rajta).
  • Ezután egy tálba tesszük, megsózzuk, majd letakarva hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, megámozzuk, és csíkokra vágjuk.
  • Közben a spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, de 1,5 dl főzőlevet megtartunk.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, meg a zöldhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a kapribogyót, illetve az apróra vágott fokhagymát, meg a főzővizet.
  • Sózzuk borsozzuk, összeforraljuk, végül pedig csilipaprikával, meg bazsalikommal összekavarjuk.
  • Darabokra tépkedett mozarellával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: