2017. június 16., péntek

Édes pogácsa epres krémsajttal


Egy jó reggeli ötlet, próbáljuk kihasználni az idei eperszezont :)

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 2,5 dl kefír (vagy joghurt)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
Az epres krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg eper
  • 5 dkg porcukor
Elkészítése:

  • A lisztet összekavarjuk mandulával, cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a kefírt, a tojást, meg a mézet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  • Lisztezett felületen a tésztát kb 2 cm magasságúra nyújtjuk, és 20 cm átmérőjű köröket vágunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, és ugyanígy járunk el, amíg elfogy.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  • Az epret megmossuk, megpucoljuk, a cukorral összeturmixoljuk, majd a krémsajttal kikavarjuk.
  • A pogácsát az epres krémmel megkenve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: