2017. június 6., kedd

Epres kekszrolád


Annyira jól sikerült ez a kekszes desszert, hogy ezután biztosan gyakran fog nálunk készülni. Egyszerű, hamar megy, egészséges, és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 40 dkg zabkeksz, kerek
  • 30 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg nyírfacukor, xilit, vagy eritrit (ki amivel édesít)
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • a bevonáshoz: 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 dl főzőtejszín, 2 eper

Elkészítése:

  • Megmossuk, és megpucoljuk az epret.
  • Egy tálban összeturmixoljuk a túrót eperrel, cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.
  • A keksz egyik oldalát megkenjük 1 teáskanálnyi epres túrókrémmel, majd hozzáragasztunk egy másik kekszet, és a műveletet addig folytatjuk, amíg az összes kekszet sorbaraktuk.
  • Mikróban, vagy vízgőz felett felmelegítjük a tejszínt, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, amíg a tejszínnel összeolvad. 
  • A csokoládét ráöntjük a keksztekercs tetejére, óvatosan elrendezzük, hogy az oldalára is jusson.
  • legalább 3 órára. vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megpuhuljon.
  • Enyhén ferdén szeleteljük, így a sütemény metszete szép csíkos lesz.

Nincsenek megjegyzések: