Kíváncsian figyeltük a gyerekekkel - miközben készítettük- vajon fog-e tetszeni a házi cini minis, meg leszünk-e elégedve..amikor elkészült, megkóstoltuk, leteszteltük, és nekünk nagyon bejött!
Hogy könnyebben lehessen fogyasztani, érdemes picit ázni hagyni evés előtt, de magában is lehet ropogtatni :)
Hozzávalók (kb 50 dkg-hoz):
- 15 dkg liszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg nádcukor
- 1,5 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- a kenéshez és szóráshoz: 2 evőkanál kókuszolaj, 2,5 dkg nádcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
- Egy nagy tálban összekavarjuk a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a fahéjat, a sütport, meg a sót.
- Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és a tésztát két egyforma részre osztjuk.
- Két fólia között egyenként 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 2 cm-es szélességű csíkokra felvágjuk egy éles késsel, vagy pizzavágóval.
- Megkenjük kókuszolajjal, illetve megszórjuk cukor-fahéj keverékkel.
- Egyforma nagyságú kis téglalapokra vágjuk, majd egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a darabokat.
- A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
- 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
- MIután kihűlt, tejjel fogyasztjuk reggelire.
Tipp: Fogyasztás előtt néhány percig hagyjuk állni a tejben a műzlit, hogy puhuljon. Adhatunk hozzá gyümölcsöt tetsztés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése