2017. augusztus 6., vasárnap

Kókuszos csokoládéhab



A legfinomabb, legkrémesebb csokoládéhab, amit valaha ettem. Percek alatt kész van, majd egy pici hűtés után máris fogyaszthatjuk a tökéletes csokoládés desszertet.


Hozzávalók: 

  • 10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál kókusztej
  • 3-4 evőkanál kókuszreszelék


Hozzávalók: 

  • A csokoládét apróra tördeljük, és összekavarjuk 2 dl tejszínnel, meg kpkusztejjel. Egy nagyobb edényben kevés vizet forralunk, ráhelyezünk egy kisebb edényt úgy, hogy ezt az edényt az alatta lévő víz ne érje. Ebben a csokoládét, meg a tejszínt kavargatva összeolvasztjuk, ezután pedig hagyjuk langyosra hűlni. 
  • A maradék habtejszínt (2 dl) a vaníliával kemény habbá verjük. 
  • Óvatosan beleforgatjuk a langyosra hűlt csokoládét, desszertes edényekbe adagoljuk, és néhány percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy picit megdermedjen. 
  • Kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.


Tipp: Mikróhullámú sütőben a következőképpen olvaszthatjuk fel a csokoládét: egy tálikóba helyezzük a csokoládét, meg a tejszínt, majd mikrózzuk, néha pedig kivesszük, és kavargatjuk. Addig ismételjük, amíg összeolvad.

Nincsenek megjegyzések: