2017. augusztus 10., csütörtök

Vörösbabfasírt paradicsom salsával



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg vörösbab (konzerv)
  • 3 zöldhagyma
  • 1 piros paprika
  • 5 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 citrom
  • 0,5 lilahagyma
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld
  • 6 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • A vörösbab levét lecsöpögtetjük, majd egy tálban összegyúrjuk karikára vágott zöldhagymával, apró kockára vágott paprikával, apróra szelt petrezselyemzölddel, tojással, és liszttel. Sózzuk, és borsozzuk. 
  • Kis pogácsákat formázunk a masszából, enyhén meglapítjuk, és serpenyőben forró olajon mindkét oldalát megsütjük. 
  • A salsához apróra vágjuk a paradicsomot, majd összekavarjuk olívaolajjal, apróra vágott lilahagymával, sóval borssal, és egy kevés citromlével. 
  • A vörösbab fasírtot citromszeletekkel, paradicsom salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: