2017. augusztus 5., szombat

Zöldséges gofri joghurtos mártással



Hozzávalók 6 személyre:


  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • só, bors


A feltéthez: 


  • 25 dkg sűrű natúr joghurt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 cikk fokhagyma
  • rukkola saláta

Elkészítése: 


  • Megmossuk, és lereszeljük a cukkinit, megszórjuk kevés sóval, és 10 percig állni hagyjuk. 
  • Az egész tojásokat elkeverjük olvasztott vajjal, joghurttal, reszelt sárgarépával, és az alaposan kicsavart cukkinivel. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, pici sót meg borsot, majd fokozatosna hozzáadva a vizet, csomómentesre kavarjuk. Forró gofrisütőben megsütjük a masszából a gofrikat. 
  • A joghurtot kikavarjuk reszelt fokhagymával, és ízlés szerint sóval.
  • A gofrit fokhagymás joghurttal, reszelt sajttal, és néhány szál rukkolával fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: