2017. szeptember 25., hétfő

Egzotikus sült csirke répa-tésztával



Hozzávalók 2 személyre: 


  • 6 sárgarépa, 1 csirkemell filé
  • 10 dkg spenót
  • 1 lilahagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1-1 teáskanál őrölt kurkuma és fűszerpaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • só, őrölt bors



-->
Elkészítése:


  • Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk. 
  • A húst nagyobb kockára vágjuk, és egy tálban összekavarjuk 3 evőkanál szójaszósszal, illetve mézzel, paprikával, kurkumával, kevés sóval, és borssal. Ezután serpenyőben megsütjük, kiszedjük. 
  • Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. A répát meghámozzuk, és zöldségspirálozóval hosszúra vágjuk (ennek hiányában használjunk zöldséghámozót). 2-3 percig pirítjuk a szeletekre vágott hagymával együtt, hozzáadjuk a maradék szójaszószt, illetve a spenótot. Összepirítjuk, szezámmaggal megszórjuk, és ha szükséges, sózzuk. 
  • Tálaláskor a tetejére rakjuk a sült csirkemellet, és frissen őrölt borssal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: