2017. október 23., hétfő

Mandulás-áfonyás gyümölcskenyér


Nagyon-nagyon finom, egészséges, diétás, és tápláló gyümölcskenyeret sikerült készítenem. Másfajta gluténmentes lisztekkel is működhet, nem föltétlenül csak mandulaliszttel. 
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthető, és mert sokkal jobban érzem magam tőle.
Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele. 

Hozzávalók: 


  • 15 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg áfonya (fagyasztott)
  • 8 dkg eritrit
  • 4 tojás
  • 0,5 dl kókuszzsír
  • csipetnyi só

A mandula-morzsához: 


  • 8 dkg mandula felaprítva
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése: 


  • Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra verjük (géppel 3-4 perc). Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, illetve a sóval, és szódabikarbónával elkevert mandulalisztet. Óvatosan beleforgatjuk, majd a massza felét egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk. 
  • A mandulát, az eritritet, a kókuszzsírt, meg a fahéjat összekavarjuk. Egyik felét a tésztára simítjuk az áfonya felével együtt. Beborítjuk a maradék tésztával, majd a tetejére szórjuk az áfonyát, illetve a megmaradt mandula-morzsát. 
  • 175 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).

-->
Tipp: Eririt helyett xilitet, vagy nyírfacukrot is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: