2018. április 12., csütörtök

Zsályás nyúlpástétom



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 25 dkg nyúlmáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál mustár
  • néhány zsályalevél
  • néhány csepp citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A májat alaposan megtisztítjuk és darabokra vágjuk. 
  • A hagymát apróra vágva az olajon üvegesre pirítjuk., maj hozzáadjuk a májat. Közepes tüzön, folyamatosan kavargatva megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki. Sóval, borssal, és apróra vágott zsályával ízesítjük. 
  • Ezután a mustárral, meg a vajjal együtt összeturmixoljuk, és kevés citromlével ízesítjük.

Tipp: Csirkemájjal is készíthetjük.
Megj: Pirítósra kenve, friss zöldségekkel kiváló előétel, vagy reggeli.

Nincsenek megjegyzések: